Banner De week van werkgeluk

De week van het werkgeluk

Werkgeluk is de afgelopen jaren een steeds belangrijker thema geworden. Werkgeluk beschermt medewerkers tegen stress, draagt bij aan de wendbaarheid, focus en innovatiekracht. Tijdens de landelijke week van het werkgeluk biedt VfPf online inspiratiesessies over dit thema voor met name schoolbestuurders, HR-adviseurs en leidinggevenden in het primair onderwijs.

Direct inschrijven?

Ga naar de agenda voor alle beschikbare sessies.

Verschillende perspectieven

Tijdens deze week kijken we naar het thema werkgeluk vanuit verschillende perspectieven. Met als aftrap de bijzondere visie van Paul Baan, oprichter van Klassewerkplek. Dat is een onderzoek waarbij leerkrachten zelf oordelen over het werkgeluk op hun school met als doel om daarmee de beste werkplek voor onderwijsprofessionals te creëren en leerkrachten te behouden voor het onderwijs. Tijdens de sessie deelt Paul zijn eigen onderwijservaring en hoe je als schoolorganisatie kan deelnemen om de felbegeerde titel Klassewerkplek te krijgen. 

In de opvolgende sessies delen bestuurders, schoolleiders en HR hun ervaringen en best practices als Klassewerkplekken. En ook Juf Maike, schrijver van 'De gelukkige leraar', vertelt haar perspectief op werkgeluk vanuit de leerkracht. 

Zelf aan de slag met het thema? Sluit dan vooral aan bij de laatste inspiratiesessie, waarin onze adviseurs een praktische vertaalslag maken.

Programma 25 - 29 september 2023

26 september:

28 september:

 

Whitepaper Werkgeluk

Speciaal voor het primair onderwijs schreef Onno Hamburger een whitepaper over Werkgeluk. Lees de whitepaper hier.

Onno Hamburger is de grondlegger van werkgeluk in Nederland. Sinds 2003 zet hij zich in om werkgeluk een onderdeel te maken van de bedrijfscultuur en na te denken over welzijn binnen organisaties. Hij verbindt in zijn (internationale) netwerk experts op het gebied van positieve psychologie en werkgeluk. Onno is werkgeluk psycholoog en weet uit ervaring waar de valkuilen en kansen liggen bij de implementatie van werkgeluk binnen teams en organisaties.


Wellicht vindt u dit ook interessant