bhv22

Doe mee met de Dag van de BHV op 1 november!

Op maandag 1 november is het voor de tiende keer de Dag van de BHV. BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Tijdens deze dag worden de ongeveer 500.000 bedrijfshulpverleners (BHV’ers) die Nederland rijk is in het zonnetje gezet. Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor het belang van BHV en waardering voor de BHV’ers. Ook u kunt op deze dag de BHV’ers van uw school eens extra in het zonnetje zetten! 

Wij doen mee 
De Stichting Dag van de BHV zet deze dag in om waardering voor en het besef van het belang van bedrijfshulpverleners (BHV’ers) over te brengen. Dit jaar kunt u aangeven deze dag te ondersteunen via de “Wij doen mee” actie. Eenmaal aangemeld kunt u direct uw eigen BHV’ers in het zonnetje zetten op 1 november. Geef dit aan op de Dag van de BHV. U krijgt dan een speciaal logo toegestuurd waarmee u op uw eigen website of intranet kunt laten zien dat jullie meedoen.  

BHV in de school 
Is op uw school de BHV al goed ingericht? De werkgever moet ervoor zorgen dat de bedrijfshulpverlening in het schoolgebouw goed is geregeld. BHV is maatwerk. Dat betekent ook dat dit per schoolgebouw georganiseerd moet worden. De risico-inventarisatie en –evaluatie (de RI&E) en de omgevingsvergunning van de school vormen het uitgangspunt om te bepalen wat er op het gebied van BHV nodig is. Hoeveel BHV’ers exact nodig zijn is afhankelijk van de aard, grootte en ligging van de school en het aantal niet-zelfredzame personen. Informatie over de inrichting van bedrijfshulpverlening op school vindt u onder het kopje Inrichting BHV-organisatie.  

Heeft u vragen over de inrichting van de BHV op uw school? We helpen u graag verder. Neem contact op met het Arbo Adviescentrum PO via [email protected] of bel naar 088-8373030.  
 


Wellicht vindt u dit ook interessant